Data: 2006-04-04 08:08:19
Temat: Re: zupa pieczarkowa
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szpilka (Sylvja) wrote:
>>Solidny rosół i kroić pieczarki prosto na wrzątek - nie powinny
>>sciemnieć...
>
> Jak to na rosól? A inne warzywa? Nie ma w pieczarkowej
> marchewki, selera, ziemniaka itp?
No rosół to na włoszczyźnie musi być, czyli jarzyny są i są ważniejsze
niż mięso. Dla bezmięsnych może być po prostu wywar z jarzyn. Ziemniaki
mi nie pasują do pieczarkowej, ale to już sprawa gustu. Ja bym dała
makaron, albo całą zupę zmiksować i podać z grzankami.
>
>>Zaprawić przyprawą do zup Winiary, Maggi lub nawet Knorr...
>
> Nie uznaję takich przypraw :-)
>
I słusznie. Może jeszcze gotowe kostki rosłowe :(
Krycha też bezśmietanowa :)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|