Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zupa rybna Re: zupa rybna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zupa rybna

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!r
mf-fm!news.rmf.pl!agh.edu.pl!not-for-mail
From: "Markus" <m...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa rybna
Date: Tue, 18 Jan 2000 10:46:11 +0100
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 42
Message-ID: <861crj$sdp$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <3...@i...com.pl>
NNTP-Posting-Host: rmod7.katowice.mtl.pl
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 948188851 29113 195.117.41.144 (18 Jan 2000 09:47:31
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 18 Jan 2000 09:47:31 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.71.1712.3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.71.1712.3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21377
Ukryj nagłówki


Józef Telecki wrote in message <3...@i...com.pl>...
>prosze o przepis na sprawdzona zupe rybna.
>o pomoc prosi staly czytelnik.dzieki, dzieki.
>
>czesc
mozesz sprobowac mojej:
1. robisz zasmazke w garnku (maselko - nie daj mu sie przypalic + pociety
czosnek , + maka - chwil kilka i wlewasz do tego wody az do wypelnienia
calego garnka)
2. przygotuj sobie troche warzyw roznych masci tzn marchewka ( malo) cebula
(duzo) seler, pietrucha (malo), dodaje tez troszke kapusty.
3. przyprawy pieprz czarny, bialy, maggi, sól, wegeta, starte orzechy
wloskie (!!!)
4. ryba: robie te zupe na wigilie wiec probowale glownie z karpiem i to
czesciami ktore nie daje do smazenia tj . łby (bez skrzeki ioczu) i pletwy,
sproboj karpia + inne gatunki ryb slodkowdnych (mientus, sandacz ..)
najlepsze te co jak karp maja duzo "zelatyny".
W tym miejscu dodaj tylko ogony, łby, pletwy i nie sie to gotuje az wszystko
bedzie miekkie a mieso bedzie odchodzic od osci.
4. jak trche odparuje to dodaj bialego wina ok szklaneczki
5. Po ugotowaniu odcedz wszystko na durszlaku, miekkie czesci warzyw i rybki
mozesz rozetrzec i dodac do plynu (powinien on byc juz esencjonalny i
doooobry , ewentualnie dopraw (pamietaj o pieprzu)
6. postaw zupe z powrotem na "ogien" i dodaj do gotujacego sie plynu kawalki
ryby - ugotuja sie bardzo szybko (kilka min)
7.przygotuj grzanki i tarty ser
8. na talerz kawalki rybki wylowione z zupy + zupka + grzanki + posypac
tartym serem
9. smacznego !!!!!!
10. jesli zostanie ci zupa i kawalki ryby (w co watpie) oraz troche
ugotowanych warzyw mozesz zrobic galarete dodajac do plynu zelatyny (wg
przepisu na opakowaniu) potem ukladasz rybke i warzywa i pokrojone ugotowane
jajko w naczyniu i zalewasz plynem. czekasz do ostygniecia juz sie powino
sciac i do lodowki . Super. ja dodalem tez na swieta do wywaru rodzynek szt
4. i wyszlo wysmienite.

pozdrowienia
Markus



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6