Data: 2002-08-07 13:59:45
Temat: Re: zupa rybna (P) - mix AgatyW (b. dlugie)
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:ail9kh$8rf$1@sunsite.icm.edu.pl...
> ZUPA RYBNA HALASZLE >
> 2 kg karpia (najlepiej żywego)
>
> 750g karpia, 750g suma, 500g sandacza, 500g sterleta (nie wiem, co to
> za
> pies), 40g soli (nie ryby, tylko tego proszku),
Hehe... miała być zupka z morskiej ryby... Jeszcze żeby to sola a nie sól
była... ;-) Chociaż jadłam niedawni w Gdyni smażonego sandacza, o którym
mnie kelner zapewniał, że to morska ryba - a przynajmniej w Bałtyku
złowiona. Podobno one dobrze małe zasolenie znoszą, ale mimo to że morski on
był podobno to i tak go uroczo mułem było czuć.
Wracając do tematu zupki rybnej to zapraszam na moją stronkę:
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/zupy.htm
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Właśnie wróciłam z wakacji, gdzież to
zajadałam się różniastymi zupkami rybnymi w lepszych i gorszych knajpkach,
ale żadna zła nie była. Jadłam nawet zupkę rybną "jarzynową" z kalafiorem...
Zupka rybna the best.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|