Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: zupa serowa Re: zupa serowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zupa serowa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.torun.pdi.net!
not-for-mail
From: Slavek <s...@u...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa serowa
Date: Mon, 21 Feb 2000 16:10:56 -0500
Organization: Publiczny Dostep do Internetu ( Public Internet Access )
Lines: 121
Message-ID: <3...@u...net>
References: <3...@n...vogel.pl> <3...@u...net>
Reply-To: s...@h...com
NNTP-Posting-Host: ip185.toronto27.dialup.canada.psi.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="------------B3FB5CF6253C8DDDF997495B"
X-Trace: rymunda.torun.pdi.net 951167237 5917 154.11.84.185 (21 Feb 2000 21:07:17
GMT)
X-Complaints-To: n...@n...torun.pdi.net
NNTP-Posting-Date: 21 Feb 2000 21:07:17 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en,pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23521
Ukryj nagłówki

Slavek wrote:

> Justi wrote:
>
> > Czesc,
> >
> > Czy ktos moze mi podac przepis na zupe serowa (taka ciagnaca sie)?
>
> Przepis jest kanadyjski i ja go nie sprawdzalem.
>
> FAVORITE CHEESE SOUP ULUBIONA ZUPA SEROWA
>
> 5 slices bacon 5 PLASTROW BOCZKU
> 1/2 cup grated carrots 1/2 SZKLANKI STARTEJ MARCHEWKI
> 1/2 cup finely chopped celery 1/2 SZKLANKI DROBNO POSIEKANEGO SELERA
> NACIOWEGO
> 1/2 cup finely chopped onion 1/2 SZKLANKI DRONO POSIEKANEJ CEBULI
> 1/2 cup finely chopped green pepper 1/2 SZKLANKI DROBNO POSIEKANEJ
> ZIELONEJ PAPRYKI
> 1/4 cup flour 1/4 SZKLANKI MAKI
> 4 cups chicken or beef broth (or combination) 2 SZKLANKI ROSOLU
> KURCZKOWEGO LUB WOLOEGO ( LUB OBU)
> 4 cups Old English cheese or medium sharp cheddar 2 SZKLANKI STARO
> ANGIELSKIEGO LUB LAGOBNIEJSZEGO SERA "CHEDAR"
> 2 cups milk 1 SZKLANKA MLEKA
> 2 tblsp. sherry "1 LYZKA SHERRY"
> 5 oz. stuffed green olives 5 OZ. NADZIEWANYCH OLIWEK
> black pepper to taste CZARNY PIEPRZ DO SMAKU
> parsley to garnish NAC PIETRUSZKI DO PRZYBRANIA
>
> In a large saucepan, cook bacon until crisp. Set bacon on paper towel to
> drain. Saute carrot, onion, green pepper and celery in bacon drippings
> on low heat until tender. (not crisp & not brown) Blend in flour, then
> gradually add broth. Cook over low heat until mixture boils. Cook for 5
> mins. Add cheese & stir until cheese is melted. Stir in milk, sherry and
> olives. Simmer 10 mins. Season to taste with pepper. (We add a little
> salt to taste also...be careful...broth & cheese have salt already)
> Serve with crumbled bacon and parsley sprinkled on it. Yields: 2
> quarts....freezes well.

W duzym garnku zesmazyc boczek na chrupiaco. Osuszyc zesmazony boczek z
tluszczu na papierowym reczniku. Na tluszczu pozostalym ze smazenia boczku
udusic do miekkosci: marchew, cebule, zielona papryke i seler. (lecz nie
na chrupiaco i nie brazowic). Obsyb to wszystko maka i stopniowo dodawaj
rosolu . Gotuj na malym ogniu 5 min. od zawrzenia. Dodaj ser i mieszaj az
sie rozpusci.
Dodaj i wymieszaj mleko, sherry i oliwki. Gotuj 10 min. Dopraw pieprzem i
sola jesli konieczne. Serwowac posypane spieczonym boczkiem i siekana nacia
pietruszki. I gotowe. Smacznego.
Mozna zamrazac na pozniej.

pozdrawiam,

Slav

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6