Data: 2003-10-02 11:07:33
Temat: Re: zupa serowa
Od: " Anga" <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Biermann <m...@g...de> napisał(a):
> Sama gotowalam ta zupe wedlug tego, przeze mnie podanego przepisu, ktory pod
> wyzszym linkiem mozna zanlezc:
> "6 lyzek ojeju,1,5 kg mielonego, sol, pieprz, 6 porow (por?),2 l rosolu (z
> kostki), 2 sloiki (puszki) pieczarek (ok. 470 g), 300 g serka topionego
> smietankowego i 300 g z ziolami.
> Olej zagrzac, wrzucic mielone i usmazyc(tak jak na sos do spagetti), posploc
> i popieprzyc. Dodac pokrojona w krazki pore, zalac rosolem i gotowac przez
> 15 minut. Dodac pieczarki i nastepnie serki topione. Doprawic do smaku sola
> i pieprzem. Podawac z bagietka.
>
> Mozna tez dodac utarty ser zolty albo swieze pieczarki czy czosnek - jak kto
> lubi."
>
> Monika
>
Mniam, to jest pyszne. wprowadziłam tylko małą zmiane - bez porów bo mi nie
lubią i dałam mniej rosołu wyszedł pyszny geściutki bardziej sos niz zupa
Dzieki
Anga (Ania)
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|