Data: 2007-01-08 14:30:49
Temat: Re: zupa z dyni
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:entjt4$nrk$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Dominik Jan Domin napisał(a):
>> [...] Posyp startym serem, zamerdaj i podawaj.
>
> Naprawdę tak robisz?
> :-P
W dużym skrócie tak. W oficjalnym przepisie ten ser się winien rozpuścić. To
nie ma być pramezan, którym się posypuje z wierzchu już na własnym talerzu.
Ale oczywiście pełne modyfikacje dozwolone w dowolną stronę. Nawet z
zapieczeniem w wazie górnej warstwy sera w roli "pokrywki" w piekarniku.
Kwestia jeszcze naczyń i form podawania. Inna sprawa, jak waza ląduje na
uroczystym obiedzie, a inna, gdy dzieciakom nalewasz na talerze w kuchni -
albo wcinasz samemu (jak dotąd, z przyczyn rodzinnych, wazy się nie
dorobiłem).
DJD
|