Data: 2003-09-13 12:29:49
Temat: Re: zupa ze swiezych grzybow
Od: "mamqa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pięknego dnia osoba znana nam jako JurekA
<j...@o...wywal.pl>wklepała takie coś:
> Przejzalem te przepisy - i jak zobaczysz, bardzo rozne sa to przepisy.
>
> Ja grzyby dusze na masle w garnku (jak ktos napisal w wymienionych
> linkach - uwazajac by sie nie przykleily), jak mi sie chce dodaje tez
> posiekana wpierw drobno i podsmazona na zloto cebule. Chociaz - cebula
> bardziej mi pasuje do opienkow.
> Dodaje tez troche bardzo mocnego rosolu (uwaga - chowam sie za slup i
> mowie (kostke bulionu knorra gdy lenistwo mnie powala :/ ).
> Na koniec - dodaje smietane, pieprz i sol. I gotowe. Mozna tez
> troszeczke grzyby zagescic maka.
Dziekuje, obiecuje wyprobowac
> No i - pamietaj abys 10 razy te grzyby obejzala czy nie ma tam jakiegos
> trujaka :/
>
Ja sie nie znam... Ufam sasiadowi...
Dziekuje za wszelka pomoc i zycze milego weekendu
--
Mam(q)a /g-g 365511
http://mamqa.webpark.pl/
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
|