Data: 2007-03-14 13:16:38
Temat: Re: zupelnie inna grochówka...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marsjasz" <m...@g...pl> wrote in message
news:et8rmu$enj$1@inews.gazeta.pl...
Ja trochę inaczej - zależnie jaki to groch - niełuszczony namoczony na
noc, łuszczony razem z kośćmi, warzywami, przyprawami do wody. Gdy gotowa
dodaję smażoną cebulę, boczek wędzony, mięso z kości, gdy było, kiełbasę -
gdy chcę, majeranek i zielona pietruszkę. Razem z kośćmi gotuję skórki z
boczków - zbieram w chłodziarce z boczków wędzonych zużywanych np. do
jajecznicy. Ugotowane skórki kroję w kosteczkę i wrzucam do grochówki.
Warzyw nie odrzucam, czasem gotuję z ziemniakami...
Bez ziemniaków czasem miksuję na krem - wtedy mięsa dodaję po
zmiksowaniu...
|