Data: 2008-03-18 21:42:25
Temat: Re: żurek a barszcz biały
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 18 Mar, 21:32, "Krzysztof Tabaczynski"
<k...@p...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w
wiadomościnews:20e2e2b6-7018-44af-b2e2-ab8a61bf948f@
s13g2000prd.googlegroups.com...
> On 18 Mar, 17:04, "misiczka" <i...@g...com> wrote:
>
> > Czym właściwie różni się barszcz biały od żurku?
>
> > --
> > misiczka
> > Żurek jest barszczem białym. Inne barszcze białe - na maślance, na
> > serwatce, na kwaśnym mleku, na kwasie ogórkowym. Generalnie - lekko
> > zagęścić mąką, zaprawić dużą ilością dobrej śmietany, dodać siekaną
> > pietruszkę i koper.
>
> Jakaś brednia...
>
> Biały barszcz jest robiony na zakiszonej
> mące pszennej lub mieszance mąki pszennej i żytniej.
> Żurek jest robiony na zakiszonej mące żytniej.
>
> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Gdzie ty tę tabakę trzymasz?
|