Data: 2008-03-18 20:32:35
Temat: Re: żurek a barszcz biały
Od: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:20e2e2b6-7018-44af-b2e2-ab8a61bf948f@s13g2000pr
d.googlegroups.com...
On 18 Mar, 17:04, "misiczka" <i...@g...com> wrote:
> Czym właściwie różni się barszcz biały od żurku?
>
> --
> misiczka
> Żurek jest barszczem białym. Inne barszcze białe - na maślance, na
> serwatce, na kwaśnym mleku, na kwasie ogórkowym. Generalnie - lekko
> zagęścić mąką, zaprawić dużą ilością dobrej śmietany, dodać siekaną
> pietruszkę i koper.
Jakaś brednia...
Biały barszcz jest robiony na zakiszonej
mące pszennej lub mieszance mąki pszennej i żytniej.
Żurek jest robiony na zakiszonej mące żytniej.
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
|