Data: 2006-09-20 18:43:13
Temat: Re: żywność w no frost -pomocy
Od: "R@blinka" <r...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Przede wszystkim dużą winę za obślizgiwanie ponosi jakość wędlin a nie
>> lodówka. A wysychać będzie w każdej lodówce - w starej nie było tego
>> problemu ???
>
> A nie jest to czasem kwestia temperatury?U mnie (Whirlpool) mam na
> najnizszej polce ok 1 - 2 stopnie i wedliny, przechowywane w folii, sa
> swieze przez ok. 5 - 6 dni. Dluzej wedlin nie trzymam, wiec nie wiem,
> jak sie sprawuja. Natomiast podroby (np. pasztetowa) 'wytrzymuje' dlugo
> ponad tydzien...
Znaczy się i jakość wędlin i temperaturę pozostaje Ci
zmienić ;-)
A ja po prostu kupuję małe ilości i nie zdążą mi ani
wyschnąć ani obślizgnąć, no i zawsze to jakieś urozmaicenie,
bo za każdym razem mogę kupić 10 dkg czego innego. Może i
dla Ciebie jest to jakieś rozwiązanie?
|