Data: 2005-01-22 17:13:05
Temat: Rewelacyjne to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny
Od: "busiak" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zrobilam to ciasto budyniowe z jablkami od Kruszyny.Zrobilam dokladnie wg
przepisu tzn.jajka utarlam z maslem no i z POLOWA szklanki cukru pudru (jaja
wczesniej jednak spazylam) no i zmieszalam z robionym budyniem (tak jak w
przepisie). Dodalam szare renety, troche rodzynek sultanek i zmielone (bo mi
sie nie chcialo kroic)sliwki, które zostaly mi po robieniu nalewki
sliwkowej.Te sliwki mialy jeszcze sporo spirytusu w sobie wiec placek jest
alkoholowy. Kupilam podluzne biszkopty i juz ich niczym nie nasaczalam (one
zmiekly same).Polalam agrestowa galaretka.Pychota
Co do cukru pudru:jak na moje podniebienie pol szklanki wystarczy.Zreszta
kazdy ma inne podniebienie, ja akurat nie gustuje w b.slodkich deserach
Dzieki Kruszyna za przepis - wreszcie cos innego zawitalo w moim domu no i sie
udalo
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|