Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "DominikaNM" <d...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Rzecz o pierogach
Date: Wed, 10 Oct 2001 17:42:02 +0200
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 26
Message-ID: <9q1q7a$lm$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: dominika.net.autocom.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1002728490 694 213.134.172.75 (10 Oct 2001 15:41:30 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 Oct 2001 15:41:30 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74354
Ukryj nagłówki
Miałam kiedyś przykrą przygodę z pierogami i już ich nie robię:-(
Byłam wtedy w ciąży, miałam gorączkę ale chciałam zrobić przyjemność
mojemu świeżo poślubionemu mężowi i po raz pierwszy zaczęłam robić
pierogi. Zrobiłam ich dwie setki z różnymi nadzieniami, trwało to
dokładnie 7 godzin. Padałam na nos później...
Ugotowałam pierwszą porcję i oczekiwałam okrzyków zachwytu... a mój
mąż ( no cóż rzeczywiście świeży w sprawach żonowo-ciążowych)
zakrzyknął " fe! nie posoliłaś wody" i poszedł po sól. Pewnie w innych
okolicznościach bym się nie przejęła ale wtedy...hormony, gorączka, 7
godzin w kuchni itd... Wrzasnęłam że już nigdy w życiu nie zrobię
pierogów! I do tej pory słowa dotrzymałam. Ale że moja rodzina
(włącznie ze mną )jest pierogowa to próbujemy znaleźć najlepsze gotowe
pierogi - KZS się kłania :-)))
Dzisiaj mąż zadzwonił z pracy mówiąc że przyniesie na obiad pyszne
pierożki firmy Pillsbury. Strasznie się nastawiłam, szczególnie na te
z grzybami i kapustą. Po południu odgrzałam gotowiznę i skosztowałam -
odrzuciło mnie - nie znoszę nadzienia z kiszonej kapusty:-(((
Pierogi ogólnie polecam są na prawdę dobre ale ja mam zepsuty humor tą
kiszoną kapustą - cały dzień czekałam na obiadek i tak się
rozczarowałam.
Jakie robicie nadzienie do pierogów grzybowo-kapuścianych? Ze słodką
czy kiszoną kapustą?
Pozdrawiam
DominikaNM
|