Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Atunia " <a...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Schaby po amerykańsku, relacja na żywo
Date: Fri, 3 Dec 2004 12:50:12 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 30
Message-ID: <copne4$65v$1@inews.gazeta.pl>
References: <col971$m6e$1@inews.gazeta.pl> <col9u7$prq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1102078212 6335 172.20.26.238 (3 Dec 2004 12:50:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Dec 2004 12:50:12 +0000 (UTC)
X-User: atunia
X-Forwarded-For: 172.20.6.62
X-Remote-IP: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223804
Ukryj nagłówki
Magdalena W. <b...@1...pl> napisał(a):
> Podobno są to kotlety schabowe po amerykańsku, tak w każdym razie zwie
> się przepis wycięty z jakiejś gazety daaawno temu ...
> Schabowego lekko potłuc, posypać ulubioną ziołową przyprawą, obsmażyć
> z obu stron na lekko rumiano. Ulokować w naczyniu do zapiekania.
> Na każdego kotleta położyć plasterki pomidora, zastępczo można użyć
Zastępczo użyłam pomidora z puszki, krajanego w kostkę.
> koncentratu, na to położyć krążki leciutko podsmażonej cebulki,
Cebulkę starałam się podsmażyć bardzo leciutko. Ale i tak zrobiły się pasemka
z krążków.
> przykryć utartym żółtym serem, zapiec i zjeść :)
Zrobiłam dokładnie tak, mam nadzieję, że to wszystko razem jakoś dojdzie. Że
te pomidory się rozgrzeją zanim ser się spali :)
> Moi panowie bardzo to lubią.
Cóż, u nas będą degustować panie :-). A na jaką temperaturę to wsadzasz i czy
z termoobiegiem, grzaniem górnym/dolnym czy innymi bajerami?
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|