Data: 2004-12-03 12:50:12
Temat: Schaby po amerykańsku, relacja na żywo
Od: "Atunia " <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena W. <b...@1...pl> napisał(a):
> Podobno są to kotlety schabowe po amerykańsku, tak w każdym razie zwie
> się przepis wycięty z jakiejś gazety daaawno temu ...
> Schabowego lekko potłuc, posypać ulubioną ziołową przyprawą, obsmażyć
> z obu stron na lekko rumiano. Ulokować w naczyniu do zapiekania.
> Na każdego kotleta położyć plasterki pomidora, zastępczo można użyć
Zastępczo użyłam pomidora z puszki, krajanego w kostkę.
> koncentratu, na to położyć krążki leciutko podsmażonej cebulki,
Cebulkę starałam się podsmażyć bardzo leciutko. Ale i tak zrobiły się pasemka
z krążków.
> przykryć utartym żółtym serem, zapiec i zjeść :)
Zrobiłam dokładnie tak, mam nadzieję, że to wszystko razem jakoś dojdzie. Że
te pomidory się rozgrzeją zanim ser się spali :)
> Moi panowie bardzo to lubią.
Cóż, u nas będą degustować panie :-). A na jaką temperaturę to wsadzasz i czy
z termoobiegiem, grzaniem górnym/dolnym czy innymi bajerami?
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|