Data: 2001-08-24 08:11:13
Temat: Sernik
Od: Maciej <b...@e...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sernik von Frau Koenig aus Bremen
CIASTO: 400g mąki, 200g tłuszczu, 200g cukru, 40g kakao, 1 jajo, 1
paczka proszku do pieczenia,
TWARÓG: 250g masła, 250g cukru, 500g twarogu, 3 jaja, 1 cukier
waniliowy, 1 budyń waniliowy
Wylozyc dno i boki okrągłej formy ciastem, srodkowa warstwe
zrobic z masy twarogowej, a na wierzch potarkować na grubej tarce resztę
ciasta. Piec około 1 godziny w temp 175 - 200 C. Ostudzić dobrze i
dopiero posypać pudrem.
Moj ulubiony sernik. Przepis spisany ze 100 lat temu z paczki od kakao z
Niemiec DDR
|