Data: 2002-04-11 04:46:24
Temat: Sernik z jabłkami (P)
Od: c...@i...pl (Marychna)
Pokaż wszystkie nagłówki
Serniczek dla amatorow tego ciasta.
Ciasto: 1 1/3 szkl. maki, 1/2 kostki masla, 7 lyzek cukru, 2 jaja, 1
lyzeczka proszku.
75 dkg jablek
Masa serowa: 25 dkg tlustego twarogu, 1/4 kostki masla, 7 lyzek
cukru, 2 jaja, 1 lyzeczka budyniu lub maki ziemniaczanej, 1/4
szkl. smietany.
Maslo utrzec z cukrem, dodac jaja, make z proszkiem i szybko
zagniesc ciasto. Wlozyc do lodowki na 1 godz. Schlodzone ciasto
rozwalkowac u upiec w sredniej wielkosci tortownicy na blado zloty
kolor.
Jabkla umyc, obrac ze skorki, pokroic w cienkie plasterki i ulozyc
na upieczonym ciescie.
Margaryne utrzec z cukrem. Nastepnie dodac jaja, budyn,
zmielony twarog i smietane dokladnie ucierajac. Mase serowa
rozlozyc na jablkach i upiec na zloty kolor.
Po upieczeniu mozna posypac curem pudrem lub polac polewa
czekoladowa.
Marychna
----------------------------------------------------
------------------
Przed PITem nie uciekniesz. Przed podatkiem mozesz...
>>> http://link.interia.pl/f1599
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|