Date: Sun, 23 Nov 2003 20:30:35 +0100
From: Wojciech Ściesiński <w...@N...prv.pl>
Reply-To: w...@N...prv.pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
X-Accept-Language: pl, en-us, en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia,ircx.pl.polskavege
Subject: Słód zamiast cukru ?
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 213.76.53.95
X-Original-NNTP-Posting-Host: 213.76.53.95
Message-ID: <3fc10b22$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1069615906 213.76.53.95 (23 Nov 2003 20:31:46 +0100)
Distribution: ircx
Lines: 26
X-Authenticated-User: wojteksc
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
s.vogel.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:180451
Ukryj nagłówki
Witaj,
borykam się ostatnio (no może nie ja osobiście ale Ktoś) z koniecznością
znacznego ograniczenia spożycia cukru we wszelkich postaciach i w tej
kwestii obiło mi się o uszy, że słód nie wpływa na poziom cukru we krwi
(w związku z jakimiś niuansami z wchłanianiem).
Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, ewentualnie może mnie odesłać w
jakieś miejsce bym mógł o to dopytać ?
Rodzaje słódów i ich opisy znalazłem w archiwum grupy
news://ircx.pl.polskavege ale brakuje mi jeszcze jaki przelicznik
zastosować w przepisach na wypieki (w pierwszym razie zamierzam użyć
słodu jęczmiennego do wypieku ciastek).
Pytanie kolejne. Czy Waszym zdaniem można szukać słodu w marketach lub w
jakimś sklepie internetowym. Zapewne znalazłbym słód w sklepie ze zdrową
żywnością ale z doświadczenia wiem, że ... ceny tam są sporo wyższe :-(
Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.
Pozdrawiam :-)
--
Wojciech Ściesiński
w...@N...prv.pl
|