Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!scarlet.sby.abo.fi!news
From: Agnieszka <a...@b...org.nospam>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: "Sucha" salatka
Date: Tue, 2 May 2006 11:49:06 +0300
Organization: Onet.pl
Lines: 15
Message-ID: <2...@s...sby.abo.fi>
NNTP-Posting-Host: scarlet.sby.abo.fi
X-Trace: news.onet.pl 1146561219 12319 130.232.121.166 (2 May 2006 09:13:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 2 May 2006 09:13:39 +0000 (UTC)
User-Agent: slrn/0.9.8.1pl1 (Debian)
X-Sender: tpftmZYeudFOIymDRbvCvBgqhB08/JvH
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267945
Ukryj nagłówki
Witam!
Po wielu perypetiach z majonezem udalo mi sie opracowac wreszcie jako
taka recepture robienia i wychodzi calkiem niezly, ale... Moze ktos ma
pomysl co zrobic, zeby salatka, typu: tunczyk w sosie wlasnym z puszki +
ryz/makaron + majonez wlasnej roboty + sol, pieprz + dodatki
(wybiorczo z listy: cebulka, szczypiorek, czasem ananas, papryka
kolorowa), nie byla sucha? Im wiecej oleju w majonezie tym jest bardziej
gesty. Dodawanie samego oleju do salatki robi ja tlusta potwornie.
Probowalam z mlekiem, ale wtedy robi sie taka zupelnie nijaka w smaku.
Jeszcze mam w planach proby z jogurtem i ze smietana, ale moze ktos juz
rozwiazal ten problem i nie musze eksperymentowac?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
--
Agnieszka + Marcin + Tula The Cat
|