From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Swieta
Date: Fri, 07 Dec 2001 11:02:40 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <3...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 45
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!nntp-relay.ihug.net!ihug.co.nz!news-o
ut.nuthinbutnews.com!propagator2-austin!propagator!feed2.newsfeeds.com!newsfeed
s.com!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86331
Ukryj nagłówki
Wczoraj polazlam do Sainsburego (albo jak IzaCurry go nazywa
Sainsburak) po cos tam...i "wciaglo" mnie - zaczelam patrzec na
zarcie swiateczne i zaczelam robic wrecz inwentaryzacje.
I doszlam do wniosku, e gospodynie domowe wtym kraju ie musza
iczego same przygotowywac. w ogole niczego...
Indory - cale, w kawalkach, juz oblozone np plasterkami boczku,
nadziane
nadziwki - juz wymieszane, swieze, gotowe do pieca, nawet na
tacce foliowej
kartofelki do opiekaia - jak wyzej (tacka plus maslo jakies czy
onlej)
kielbaski owniete w plasterki boczku - jak wyzej
pasternak - obrany, pociety w odpowiednie plastry, j/w
marchewka - obrana, pocieta w slupki
brukselka -oczyszczona z brzydkich lisci
sos bialy - o dziwo ie widzialam juz gotowego (moze minelam)
sos dopieczeni -w zwiezy w pudelku, do podgrzania
Christmas pudding - wszelkie mozliwe kombinacje - z orzechami,
bez orzechow, z kaloriami , bez kalorii, duze ,amle srednie,
amlutkie, gigantyczne...z alkoholem, bez, z piwem, z brandy,
z..., z...
maslo koniakowe - z koniakiem, z likierem pomaranczowym
albo
bialy sos na slodko z alkoholami
albo z rumem..
tradycyjny keks swiateczny - tez gotowy, ubrany w rozne
takie.....
wszystko w kuchni zajmie z 10 minut, reprezentacyjny fartuszek
wystarczy, nawet sie nie zabrudzi...
i potem sie zje dokladnie to samo, co jedza teraz ludzie w tym
kraju na tzw Office Christmas Parties...w knajpach
znaczy zostalam tylko ja jedna, ktora ROBI zarcie a nie tylko
WYCIAGA z opakowan
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|