Data: 2001-12-13 10:51:15
Temat: Twarde piernicki bylo Re: Kiedy lukrować pierniczki?
Od: "Sylwia & Jurek" <s...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kaliope"
: Na razie są twarde jak kamień i mogą służyć za broń śmiercionośną,
czytałam
: o wkładaniu skórek od chleba i jabłek. Ile tego mam wkładać??
Pare lat temu zrobilam pierniczki po raz piewszy i lezaly jeszcze pare
miesiecy po swietach. Miekly tylko wtedy, jak sie je wsadzilo do goracej
kawy lub mleka. Wyladowaly w koszu. W tym roku sie zaparlam i zrobilam po
raz drugi. REWELACJA. Niestety do Swiat nie doczekaja, bo ich juz nie ma,
zostaly pozarte. Zadne twarde, a jakie pyszne. Przepis podawala Evva chyba
we wrzesniu. Wczoraj zarobilam ciasto i znowu bede piec, no bo jak to swieta
bez pierniczkow ;-)
--
Pozdrawiam
Sylwia
|