Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: 68596278@to_wytnij.pro.onet.pl (K_A. Sliwinscy)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Upieczone babeczki muffins - jak je spozytkować?
Date: Tue, 21 Jan 2003 12:00:59 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 21
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
Reply-To: 68596278@to_wytnij.pro.onet.pl
NNTP-Posting-Host: pk82.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043150079 20256 217.99.112.82 (21 Jan 2003 11:54:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 21 Jan 2003 11:54:39 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142890
Ukryj nagłówki
Jakis czas temu upieklam mufinki z ksiazki S. Brown Kuchnia
wegetarianska. Byly to babeczki granola (o granoli pisala kiedys
Krysia T.). Wygladaja przepieknie, tylko ten smak. Sa ani slodkie, ani
normalne (czyli nie slodkie). Nikt nie chce ich jesc, ani ja, ani maz,
a gosciom nie daje, bo sie wstydam. Babeczki zdazyly juz troche
stwardniec i mysle, ze mozna je na cos przerobic. Moge je na przyklad
ladnie pokruszyc w paluszkach lub zemlec na 'bulke tarta' w moim Bosch
Mum (moje cudenko ;-)). Ale co dalej. Moze ktos ma jakis pomysl. Dodam
ze pieklam je z maki razowej, a granola to takie muesli domowej roboty
(platki, zarodki, otreby, maka, ziarna, orzechy wymieszane z miodem i
olejem i podsuszone w piekarniku; dobre do chrupania i na sniadania;
jesli ktos pragnie, moge podac przepis, ale teraz prosze o pomoc).
Powzielam postanowienie, ze nastepnym razem do ciasta dodam wiecej
miodu/ slodu, zeby bylo nie tylko pieknie, ale i smacznie zarazem.
Pozdrawiam,
Agnieszka
|