Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.nowytarg.top.pl!news.internetia.pl!news.astercity.net!not-for-mail
From: "adiola" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Upieklam bulki !!!
Date: Tue, 27 Nov 2001 16:51:31 +0100
Organization: Aster City Net
Lines: 34
Message-ID: <9u0cqc$19h1$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: 225-dzi-2.acn.waw.pl
X-Trace: pingwin.acn.pl 1006876300 42529 62.121.65.225 (27 Nov 2001 15:51:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Tue, 27 Nov 2001 15:51:40 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84256
Ukryj nagłówki
Przed pol godzina wyjelam z pieca buleczki, takie niby zwykle kajzerki, ale
jakie pyyyyszne !!!!
Skorzystalam z przepisu Doruni na eksta buleczki, tylko wprowadzilam pewna
modyfikacje ( tamte z zalozenia maja byc slodkie ) i dodalam szczypte cukru
( zamiast dwoch lyzeczek ). Suche drozdze w ilosci trzech paczek na piec
szklanek maki. Postanowilam je zrobic po wczorajszej dyskusji
przeliczeniowej : suche drozdze kontra naturalne. Oswiadczam, ze owe trzy
paczki suchych sa wystarczajace na te ilosc maki ( 4 niestety byloby za
duzo ).
M- Gosiu, jesli masz ochote na te bulki, to smialo rob z trzech suchelcow
:-))))).
Jeszcze kilka uwag praktycznych :
- ciasto wyrabialam malakserem ( pozniej lapkami )
- jesli sie klei nalezy oblac lapki odrobina oliwy i dalej wyrabiac
- po wyjeciu z pieca polecialam po nich pedzlem z woda, zeby skorka zrobila
sie bardziej wyrazista ( nie kruszy sie )
Pozdr.
Adiola
P.S. bulki znikaja w zastraszajacym tempie :-))))))))))
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.298 / Virus Database: 161 - Release Date: 2001-11-13
|