Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...

Grupy

Szukaj w grupach

 

W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2005-04-10 11:00:45

Temat: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Od: Achio <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam:D
Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
Z gory dziekuje Achio.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-10 11:21:04

Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego
> prosze o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz
> "suszyc" bezy.

W niskiej temperaturze (ja piekłam 135 stC) i dłuuuuugo, bardzo długo.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-10 11:26:32

Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 10 Apr 2005 13:00:45 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Achio*, w
wiadomości news:<news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
> o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
> Z gory dziekuje Achio.

W zależności od swojego piekarnika musisz to wyczuć. Ja zaczynam od 150
stopni (piekarnik elektryczny, termoobieg), bo po włożeniu bezów i tak mi
się ochładza. Po jakiejś pół godzinie skręcam do 125 stopni i tak potrafią
siedzieć nawet jeszcze 2h, sprawdzam od czasu do czasu jak się mają. Moje
bezy muszą mieć zupełnie suchy środek, stąd tyle to trwa.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-10 14:36:35

Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
> o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
> Z gory dziekuje Achio.

Ja suszę w 100 stopniach na termoobiegu... godzinami :)
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 17:36:12

Temat: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "elzet" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez,

Najlepsze bezy wychodzą według przepisu Magdaleny Bassett. Robiłam je
wiele razy i zawsze wychodzą WSPANIAŁE!!! Jeśli ktoś ma kłopoty z
upieczeniem bez, to ten przepis bardzo polecam.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 17:43:16

Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "toto dżdżownic" <t...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3h19b$p4m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam:D
> > Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez,
>
> Najlepsze bezy wychodzą według przepisu Magdaleny Bassett. Robiłam
je
> wiele razy i zawsze wychodzą WSPANIAŁE!!! Jeśli ktoś ma kłopoty z
> upieczeniem bez, to ten przepis bardzo polecam.
>
Oczywiście!
Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.

toto dżdżownica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 18:14:21

Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> Oczywiście!
> Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
> Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.
>
> toto dżdżownica

Możesz to nam niewiedzącym przybliżyć?
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Użytkownik "dzdzownica" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:d2u3jv$1j6$1@nemesis.news.tpi.pl...
"Jestem wychowana w kulturze polskiej i do osób starszych jestem
nauczona odnosić się z naleznym szacunkiem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 18:21:27

Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "toto dżdżownic" <t...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> napisał w wiadomości
news:d3h3g3$be1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> > Oczywiście!
> > Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
> > Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.
> >
> > toto dżdżownica
>
> Możesz to nam niewiedzącym przybliżyć?
Nie jest moim przeznaczeniem kompensować ci braku opowiadania lub czytania
bajek na dobranoc przez twoich sprawców zapłodnienia jaja (był tu gdzieś
watęk o śmierdzacym jaju chińskim), które teraz nosi twe imię.
Masz braki - uzupełniaj je sam.

toto dżdżownica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 18:27:46

Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> Nie jest moim przeznaczeniem kompensować ci braku opowiadania lub
czytania
> bajek na dobranoc przez twoich sprawców zapłodnienia jaja (był tu
gdzieś
> watęk o śmierdzacym jaju chińskim), które teraz nosi twe imię.
> Masz braki - uzupełniaj je sam.
>
> toto dżdżownica

???
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Użytkownik "dzdzownica" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:d2u3jv$1j6$1@nemesis.news.tpi.pl...
"Jestem wychowana w kulturze polskiej i do osób starszych jestem
nauczona odnosić się z naleznym szacunkiem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-12 18:33:29

Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Od: "toto dżdżownic" <t...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> napisał w wiadomości

> ???

Ot widać ten Niemiec,co wam chowa okulary się znów ułaktyfnił

toto dżdżownica

pssssssssssss
przestań sapać

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryba wędzona
[niekoniecznie OT] Waldemarze, czemu Waldemar mi ciagle toto z KFa wyciaga?
olej a masło....
Torcik bezowy
Schabowy chrupki i miekki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Odp: Odp: Odp: Odp: Panslavisto!
Maliny na surowo na zimę (bez mrożenia)
Ketchup - :)
Świeży koperek, natka pietruszki - przechowywanie przez parę dni
Trucizna nasza powszechna.

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X