« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-10 11:00:45
Temat: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...Witam:D
Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
Z gory dziekuje Achio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-10 11:21:04
Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego
> prosze o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz
> "suszyc" bezy.
W niskiej temperaturze (ja piekłam 135 stC) i dłuuuuugo, bardzo długo.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-10 11:26:32
Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...Dnia Sun, 10 Apr 2005 13:00:45 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Achio*, w
wiadomości news:<news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
> o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
> Z gory dziekuje Achio.
W zależności od swojego piekarnika musisz to wyczuć. Ja zaczynam od 150
stopni (piekarnik elektryczny, termoobieg), bo po włożeniu bezów i tak mi
się ochładza. Po jakiejś pół godzinie skręcam do 125 stopni i tak potrafią
siedzieć nawet jeszcze 2h, sprawdzam od czasu do czasu jak się mają. Moje
bezy muszą mieć zupełnie suchy środek, stąd tyle to trwa.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-10 14:36:35
Temat: Re: W jakiej temp. i ile czasy piec bezy...
Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez, zawsze byly gumiaste,
> albo rozlewaly sie do postaci plackow albo sie spalily... dlatego prosze
> o wskazowki:D Tzn. ile czasu i w jakiej temp piec badz "suszyc" bezy.
> Z gory dziekuje Achio.
Ja suszę w 100 stopniach na termoobiegu... godzinami :)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 17:36:12
Temat: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam:D
> Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez,
Najlepsze bezy wychodzą według przepisu Magdaleny Bassett. Robiłam je
wiele razy i zawsze wychodzą WSPANIAŁE!!! Jeśli ktoś ma kłopoty z
upieczeniem bez, to ten przepis bardzo polecam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 17:43:16
Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Użytkownik "elzet" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3h19b$p4m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Achio" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:d3b22c$cvu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witam:D
> > Nigdy ale to nigdy nie udało mi sie upiec bez,
>
> Najlepsze bezy wychodzą według przepisu Magdaleny Bassett. Robiłam
je
> wiele razy i zawsze wychodzą WSPANIAŁE!!! Jeśli ktoś ma kłopoty z
> upieczeniem bez, to ten przepis bardzo polecam.
>
Oczywiście!
Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.
toto dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 18:14:21
Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> Oczywiście!
> Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
> Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.
>
> toto dżdżownica
Możesz to nam niewiedzącym przybliżyć?
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Użytkownik "dzdzownica" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:d2u3jv$1j6$1@nemesis.news.tpi.pl...
"Jestem wychowana w kulturze polskiej i do osób starszych jestem
nauczona odnosić się z naleznym szacunkiem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 18:21:27
Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Użytkownik "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> napisał w wiadomości
news:d3h3g3$be1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> > Oczywiście!
> > Najlepszą beziom jest upieczona sama Madzia.
> > Wszelkie skojarzenia z pewną znaną bajką są tu nie na miejscu.
> >
> > toto dżdżownica
>
> Możesz to nam niewiedzącym przybliżyć?
Nie jest moim przeznaczeniem kompensować ci braku opowiadania lub czytania
bajek na dobranoc przez twoich sprawców zapłodnienia jaja (był tu gdzieś
watęk o śmierdzacym jaju chińskim), które teraz nosi twe imię.
Masz braki - uzupełniaj je sam.
toto dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 18:27:46
Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.Użytkownik "toto dżdżownic" <t...@t...pl>
> Nie jest moim przeznaczeniem kompensować ci braku opowiadania lub
czytania
> bajek na dobranoc przez twoich sprawców zapłodnienia jaja (był tu
gdzieś
> watęk o śmierdzacym jaju chińskim), które teraz nosi twe imię.
> Masz braki - uzupełniaj je sam.
>
> toto dżdżownica
???
--
Pozdrawiam, Jerzy
---
Użytkownik "dzdzownica" <d...@x...pl> napisał w wiadomości
news:d2u3jv$1j6$1@nemesis.news.tpi.pl...
"Jestem wychowana w kulturze polskiej i do osób starszych jestem
nauczona odnosić się z naleznym szacunkiem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-12 18:33:29
Temat: Re: Najlepsze bezy Magdaleny Bassett.
Użytkownik "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> napisał w wiadomości
> ???
Ot widać ten Niemiec,co wam chowa okulary się znów ułaktyfnił
toto dżdżownica
pssssssssssss
przestań sapać
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |