Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ismail" <a...@g...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Witam Wszystkich i dzieki za cudną grup
Date: Wed, 2 Apr 2003 14:04:34 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <b6ejks$24c$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pf122.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1049285085 2188 213.76.29.122 (2 Apr 2003 12:04:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 2 Apr 2003 12:04:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:151556
Ukryj nagłówki
Witajcie
Grupę czytam odok 2 m-cy i jesto odczucie - rewelacja!
Nigdy nie miałam za bardzo czasu gotować (szkoła muzyczna, ćwiczenia,
studia, potem drugie(prawo), aplikacja itd - nie wiem po co to piszę może
chcę się przedstawić). Teraz czekam na etat w sądzie - jeszcze poczekam i
zaczęłam pichcić.
Mój mąż nigdy nie był zbyt wymagający ale teraz jest zachwycony a mi sprawia
to ogromną frajdę.
Zawsze lubiłam coś upichcić specjalnego (mój nr1 to wołowina po burgundzku)
ale codzienne obiady mnie dołowały
Teraz gotuję.
Z grupy ugotowałam już zupę chrzanową, polędwiczki wieprzowe w miodzie, pol,
wieprz w sosie grzybowym a w czoraj zapiekankę z kurczaka z brokułami
(post - "Po prostu pyszne") Rewelacja.
Dziś upiekłam popularną szarlotkę wg Castle. Pycha! Dokładnie jak w
przepisie (no, może drobne dodatki i wariacje ale to jasne). Kolejna
rewelacja.
Wielkie dzięki.
Aha, a tak od siebie. Kiedyś pytałam o fondue. Mówiliście o dwóch sposobach:
mięso w oleju lub chleb w serze (to tak w skrócie) A ja się uparłam i
zrobiła Mięso (wołowinę w winie i pol. wiperz odpowiednio przyrządzone) w
..... serze. (plus różne sosy). Śłuchajcie, wszyscy byli zachwyceni. Robiłam
już 3 razy różnym gościom i wszyscy zachwyceni. Może nie jest to najzdrowsze
ale naprawdę smakuje. Oczywiście chlebek też można umoczyć.
No, to na tyle,
Jeszcze raz dzięki za grupę
|