Data: 2006-01-03 16:15:34
Temat: Zupa nadobna.
Od: "Anna Izabela" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam się z Grupą, i postanowiłam się podzielić przepisem na zupę,
przepisem, który właśnie dziś wymyśliłam, wypróbowałam, i właśnie skończyłam
pożerać drugą miseczkę zupy, którą nazwałam "zupą nadobną". Polecam!
Dwa średnie lub jeden wielki brokół. Kroimy delikwenta byle jak i
wpierniczamy w gar z wodą, całość na gaz lub węgiel, w ostatecznosci na
kuchenkę elektryczną. Gotujemy aż się ugotuje. W drugim garze gotujemy
pokrojone w kostkę ziemniaki (kartofle, pyry, grule). Do gara z brokułami
wrzucamy z wdziękiem
dwie wołowe kostki rosołowe. Jak się ugotują brokuły ja wziełam tłuczek z
dziurami do robienia puree i utłukłam skubańca, esteci mogą zmiksować. U
mnie
lata trochę farfocli ale mnie nie przeszkadzają. Następnie wpierniczyłam do
środka 3 serki topione ementalskie. Oddcedziwszy grule (pyry, zeiemniaki,
kartofle) wrzuciłam je takoż do środka. Zagotowałam całość.
Anna Izabela poleca, zupa jest delikatna, aksamitna i niebywale smaczna!
--
Anna Izabela
Czekolada jest dowodem na istnienie Boga.
|