« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-19 02:38:22
Temat: a jad - pikantne pikle ogorkowe ( tajskie, a jakze)zrobilam dwa sloje - pikle wyszly tak pyszne, ze wszysciuchne zjadly
sie do jednego posilku! polecam bardzo do wszelkiego azjatyckiego
jadla, a juz zwlaszcza do szaszlykow (satay)z grilla (ale o tym moze
innym razem).
skladniki:
5-6 malych ogorkow zielonych (raczej gruntowych - te szklarniowe weze
tez sie nadadzaod biedy)
2 male szalotki
1 czerwona i jedna zielona papryczka chili
szklanka octu ryzowego
ogorki obrac ze skorki i pokroic wzdluz na kawalki/slupki o grubosci
jakies 1/2 cm. cebule i papryczki drobniutko posiekac, wymieszac z
octem. ogorkowe slupki upchnac w szklanym naczyniu, zalac marynata
odstawic na noc. nazajutrz powinny byc juz gotowe - przed podaniem
odsaczyc z octu.
smacznego!
pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |