Data: 2002-08-26 11:41:36
Temat: alkohol w potrawach OT
Od: e...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam :)
Mam pytanie moze troche OT, ale postanowilam wypytac Was jako mniejszych i
wiekszych specow kuchennych ;)
Ze wzgledow zdrowotnych nie moge spozywac alkoholu - nawet najmniejszych
ilosci. Niemniej jednak bardzo cierpie na sama mysl, ze nie dla mnie na
przyklad spaghetti z czerwonym winem.
Chcialam wiec zapytac, czy po zagotowaniu alkoholu w jakiejs potrawie
otrzymana "substacja" wciaz zawiera procenty, czy moze zostaje sam wspanialy
aromacik i smaczek. Nie pytam o podgrzanie alkoholu, bo tutaj sprawa jest chyba
oczywista, lecz wlasnie o zagotowanie.
Bardzo Wam dziekuje z gory za odpowiedzi - jesli tylko ktos bedzie cos na ten
temat mogl mi objasnic, bede bardzo wdzieczna ...
serdecznie pozdrawiam
Ewa
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|