Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia baklazany

Grupy

Szukaj w grupach

 

baklazany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-05-07 19:25:05

Temat: baklazany
Od: "Y" <...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

nigdy nie robilam nic z baklazanow
jak przygotowac ?
co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)

pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-05-07 19:48:59

Temat: Re: baklazany
Od: Waldemar <w...@i...de> szukaj wiadomości tego autora

Y wrote:
> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
można, ale niekoniecznie. Ja robię czasami bakłażany pokrojone w plastry
(ok. 1mm), posolone by się olały, osuszone a potem smażone na oleju.
Usmażone lądują w occie balsamico z czosnkiem. Można je potem jeść w
charakterze tapas. Ja daję je zamiast lub też z mięsem do lasagne.

> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
Zjadliwa, jak najbardziej.

> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)

moussaka, na przykład.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-05-07 23:57:36

Temat: Re: baklazany
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Y" <...@o...pl> wrote in message
news:445e436c$0$22582$f69f905@mamut2.aster.pl...
> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno
> przepisow)
>
> pozdrawiam

Fantastyczny dżem.
Ale nie sieję oberżyny, ściągały na nią wszystkie stonki od sąsiadów...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-05-08 10:14:58

Temat: Re: baklazany
Od: notujaca <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Y napisał(a) 7/05/2006 21:25:

> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)

Polecam:

- ratatouille
- zapiekane bakłażany z pomidorami

Przepisy w archiwum, w razie problemów służę nimi.

--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-05-08 16:21:16

Temat: Re: baklazany
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

notujaca wrote:

>Y napisał(a) 7/05/2006 21:25:
>
>
>
>>nigdy nie robilam nic z baklazanow
>>jak przygotowac ?
>>co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
>>co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
>>co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)
>>
>>
>
>Polecam:
>
>- ratatouille
>- zapiekane bakłażany z pomidorami
>
>Przepisy w archiwum, w razie problemów służę nimi.
>
>
>
Omdaly imam... Dobrze, ze mi przypomnieliscie ! Nic nie sole ani nie
odgoryczkowuje.

Kot i szparagi, kocham szparagi !!!


____________________________________________________
_______
NEW - Yahoo! 360 – Your one place to blog, create, publish and share!
http://uk.360.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

POSTANOWILEM
gdzie w Trójmiescie mozna kupic papryczki Jalapeno?
co z kawałków dzika?
świeży ananas
ostrygi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »