| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-07 19:25:05
Temat: baklazanynigdy nie robilam nic z baklazanow
jak przygotowac ?
co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-07 19:48:59
Temat: Re: baklazanyY wrote:
> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
można, ale niekoniecznie. Ja robię czasami bakłażany pokrojone w plastry
(ok. 1mm), posolone by się olały, osuszone a potem smażone na oleju.
Usmażone lądują w occie balsamico z czosnkiem. Można je potem jeść w
charakterze tapas. Ja daję je zamiast lub też z mięsem do lasagne.
> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
Zjadliwa, jak najbardziej.
> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)
moussaka, na przykład.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-07 23:57:36
Temat: Re: baklazany
"Y" <...@o...pl> wrote in message
news:445e436c$0$22582$f69f905@mamut2.aster.pl...
> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno
> przepisow)
>
> pozdrawiam
Fantastyczny dżem.
Ale nie sieję oberżyny, ściągały na nią wszystkie stonki od sąsiadów...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-08 10:14:58
Temat: Re: baklazanyY napisał(a) 7/05/2006 21:25:
> nigdy nie robilam nic z baklazanow
> jak przygotowac ?
> co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
> co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
> co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)
Polecam:
- ratatouille
- zapiekane bakłażany z pomidorami
Przepisy w archiwum, w razie problemów służę nimi.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-05-08 16:21:16
Temat: Re: baklazanynotujaca wrote:
>Y napisał(a) 7/05/2006 21:25:
>
>
>
>>nigdy nie robilam nic z baklazanow
>>jak przygotowac ?
>>co z tym soleniem i goryczka ? (cos tak slyszalam....trzeba ? mlode tez ?)
>>co ze skorka ? zjadliwa czy trzeba obierac ?
>>co dobrego mozna zrobic ? (poza faszerowanymi na ktore jest pelno przepisow)
>>
>>
>
>Polecam:
>
>- ratatouille
>- zapiekane bakłażany z pomidorami
>
>Przepisy w archiwum, w razie problemów służę nimi.
>
>
>
Omdaly imam... Dobrze, ze mi przypomnieliscie ! Nic nie sole ani nie
odgoryczkowuje.
Kot i szparagi, kocham szparagi !!!
____________________________________________________
_______
NEW - Yahoo! 360 Your one place to blog, create, publish and share!
http://uk.360.yahoo.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |