Data: 2004-07-23 18:15:30
Temat: bezy czekoladowe :(((
Od: "marta" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
robiłam dziś ciasto drożdżowe i z pozostałych białek postanowiłam zrobić
bezy. Coś mnie podkusiło, żeby skorzystać z innego przepisu niż zwykle i
zrobiłam bezy czekoladowe. Niestety nie wyszły tak jak powinny, a ja nie
wiem, gdzie popełniłam błąd (stosowałam się ściśle do poleceń w przepisie):
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier puder, cukier
waniliowy, startą czekoladę i cynamon, delikatnie wymieszać.
Białka się ubiły bardzo ładnie, ale jak tylko dodałam resztę składników
wszystko klapło, zrobiło się gęste, ciągliwe i lejące.
Dodam, że zamiast czekolady dodałam czekoladę w proszku.
Co zrobiłam źle??? Czy może to przespis jest niedobry?
Pozdrawiam,
Marta
|