Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia buraczki do sloikow

Grupy

Szukaj w grupach

 

buraczki do sloikow

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-13 09:20:12

Temat: buraczki do sloikow
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam znaczna nadwyzke buraczkow i chcialabym je wlozyc do sloikow, zeby
zimowa pora moc szybko zrobic jarzynke do obiadu.
Jak sadzicie, czy wystarczy po ugotowaniu zetrzec je na tarce, dodac troszke
soli, wlozyc w sloiki i zapasteryzowac czy trzeba dodac cos wiecej?

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-13 10:40:23

Temat: Re: buraczki do sloikow
Od: "Kasia" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

z tego co pamiętam jak moja mama je robi to wystarczy, dodaj tylko troche
kwasku , wit. c dobrze konserwuje no i maja lepszy smak.

--
Kasia (Rzeszów)
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bhcvev$pkq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Mam znaczna nadwyzke buraczkow i chcialabym je wlozyc do sloikow, zeby
> zimowa pora moc szybko zrobic jarzynke do obiadu.
> Jak sadzicie, czy wystarczy po ugotowaniu zetrzec je na tarce, dodac
troszke
> soli, wlozyc w sloiki i zapasteryzowac czy trzeba dodac cos wiecej?
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-17 18:16:41

Temat: Re: buraczki do sloikow
Od: Bożena <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Basia wrote:
> Mam znaczna nadwyzke buraczkow i chcialabym je wlozyc do sloikow,
> zeby zimowa pora moc szybko zrobic jarzynke do obiadu.
> Jak sadzicie, czy wystarczy po ugotowaniu zetrzec je na tarce,
> dodac troszke soli, wlozyc w sloiki i zapasteryzowac czy trzeba
> dodac cos wiecej?

Troche octu albo moze kwasku cytrynowego.

Kiedys tez a propos podawania przepisu na chlodnik litewski podawalam
przepis na przetwarzanie buraczkow/botwinki, a wiec wklejam:

Surowe buraczki obierasz i kroisz w drobna kostke, dodajesz troche
wody (nieduzo, aby tylko, tylko przykryla buraczki), solisz i na
malym ogniu gotujesz, az beda miekkie, wtedy dodajesz jeszcze troche
octu, aby byly lekko kwasne. Zdejmujesz z ognia i studzisz. Tak a
propos tematu, dokladnie w ten sposob przygotowane buraczki mozna
gorace rozlozyc do wyparzonych sloikow i potem przez cala zime
gotowac dobre zupy :o))

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pesto w mikserze?!?!
tarta na slodko, quiche na słono - czyli kuchnia francuska
Fw: PIKLE-sałatka z ogórków
papryka konserwowa
Kabaczki - co pysznego da sie zrobic?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »