« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-05 07:37:57
Temat: Re: ciasto z jagodami -poradzcie??
Użytkownik "Agnieszka Szalewska" <A...@m...umu.se>
napisał w wiadomości
news:5.2.0.9.1.20040204144508.04f26dc8@molbiol.umu.s
e...
> Odkrylam w zamrazarce (-20C) u siebie duzo wiecej niz sie spodziewalam
> mrozonych jagod z czasu wielkiego sezonu jagodowego i teraz sie
> zastanawiam....jakie ciasto z jagodami mozna bezpiecznie zrobic uzywajac
> jagod mrozonych, bez obawy zakalca? i czy rozmrazac jagody przed uzyciem
na
> przyklad na ciasto kruche czy rzucac mrozone? Drozdzowe mam obawy, ze
> jednak nie wyrosnie z tymi mokrymi jagodami...
> jakie doradzacie? Puchatek wyszedlby czy padnie?
Puchatek wszystko wytrzyma ;).
Robilam niedawno z mrozonymi wisniami i wyszedl jak zwykle pyszny.
Mrozonych jagod bardzo Ci zazdroszcze. Nie chcesz sie zamienic na
wydrylowane wisnie? ;)
Ja bym te jagody zjadla z nalesnikami lub jakimis placuszkami...
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-05 08:36:25
Temat: Re: ciasto z jagodami -poradzcie??At 08:37 AM 2/5/2004 +0100, you wrote:
> Puchatek wyszedlby czy padnie?
>
>Puchatek wszystko wytrzyma ;).
>Robilam niedawno z mrozonymi wisniami i wyszedl jak zwykle pyszny.
>
>Mrozonych jagod bardzo Ci zazdroszcze. Nie chcesz sie zamienic na
>wydrylowane wisnie? ;)
>Ja bym te jagody zjadla z nalesnikami lub jakimis placuszkami...
>--
>Pozdrawiam,
>Ania
dzieki za rady! Puchatka bardzo lubie i wyprobuje wersje jagodowa. Wrzucic
takie nierozmrozone?
Baardzo chetnie zamienie sie na wisnie! tu wisni nie ma, jedyne jakimi
niekiedy sie raduje, to te ze sloikow....a to nie to samo...
Z nalesnikami...tez mysllama, ale zrobic nadzienie do nalesnikow, to
wyjdzie raczej strasznie mokre...Ale do placuszkow to inna sprawa, wrzucic
do ciasta i smazyc..mniam. Tak tez zrobie;)
Uklony
Agnieszka
DBDG
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 08:58:30
Temat: Re: ciasto z jagodami -poradzcie??
Użytkownik "Agnieszka Szalewska" <A...@m...umu.se>
napisał w wiadomości
news:5.2.0.9.1.20040205093140.04fafe10@molbiol.umu.s
e...
> dzieki za rady! Puchatka bardzo lubie i wyprobuje wersje jagodowa. Wrzucic
> takie nierozmrozone?
Ja tez bardzo lubie, w sezonie robilam ze dwa razy z jagodami swiezymi i byl
pyszny.
Mysle, ze mozesz wrzucic nierozmrozone, ja tak zrobilam z wisniami.
> Baardzo chetnie zamienie sie na wisnie! tu wisni nie ma, jedyne jakimi
> niekiedy sie raduje, to te ze sloikow....a to nie to samo...
No to machniom!
> Z nalesnikami...tez mysllama, ale zrobic nadzienie do nalesnikow, to
> wyjdzie raczej strasznie mokre...Ale do placuszkow to inna sprawa, wrzucic
> do ciasta i smazyc..mniam. Tak tez zrobie;)
Myslalam, zeby je zasypac cukrem, az puszcza sok i polewac te placuszki, ale
mozna i do ciasta. Pamietam, ze na grupie bylo o tym latem, ale ja tego nie
robilam. Szkoda mi bylo jagod, bo nie obrodzily i wolalam nie poddawac ich
obrobce cieplnej, ale wykorzystac maksymalnie pelnie ich smaku i aromatu. Co
innego, gdy masz ich nadmiar :).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |