Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfe
ed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-ma
il
From: "Zagonia" <z...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: dla Corio@NOSPAM - LOVE
Date: Fri, 7 Feb 2003 12:45:56 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <b2065d$nnk$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.77.38.4
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1044618223 24308 213.77.38.4 (7 Feb 2003 11:43:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 7 Feb 2003 11:43:43 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:145551
Ukryj nagłówki
cześć tu zagonia
od razu bije brawa za starania
oto moja mała propozycja kulinarna na przystawkę czyli coś przed daniem
głównym
SAŁATA ala CESAR
główkę karbowanej sałaty - nie może być gorzka należy poszarpać w paski/
strzępy
pierś z kurczęcia pokroić (po odcięciu krwistych ozdobników, chrząstek) na
kawałki grubości ok. 1cm, a na wielkość coś ok. 4x3 cm. (takie gustowne
kawałeczki)
mięsko wkładasz do oliwy z dodatkiem rozmarynu(dużo)+ papryki słod. +
pieprzu+soli na 1h.
od razu z zalewy kawałki mięsa podsmażać na gorącej oliwie aż lekko się
zezłoci. zdjąć z patelni i lekko osuszyć na ręczniku papier.
poszarpaną sałatę skropić oliwa+sól+pieprz+cytryna
na to rozrzucić
-drobno starty (paski) ser rokpol bądź podobny
-odrobinę kukurydzy z puchy (przelanej wodą)
- pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe
- na koniec wrzucamy mięsko
Jest to smaczne - lekkie - sprawia wrażenie
do tej sałaty podaj kromki bagietki (niewielką ilość) i białe półwytrawne
wino
Co do dalszego ciągu tj dania głównego wenę pozostawiam innym
powodzenia
zagonia
|