« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-10 12:27:58
Temat: duszenie mięsaDzień dobry wszystkim! Zawsze mięso piekłam, po wcześniejszym obsmażeniu, i
nie wiem, czy i w jakiej ilości powinno się dodać wody przy duszeniu...
Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam, Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-10 13:45:18
Temat: Re: duszenie mięsa
Użytkownik "Antoś" <k...@W...interia.pl> napisał w wiadomości
news:boo09q$q51$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dzień dobry wszystkim! Zawsze mięso piekłam, po wcześniejszym obsmażeniu,
i
> nie wiem, czy i w jakiej ilości powinno się dodać wody przy duszeniu...
> Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam, Ania
>
Jeśli dusisz w kawałkach, to tak, żeby zakrywało "na palec" - wtedy dobry
sos powstaje od razu do mięsa.
Jeśli w jednym kawałku, to tak do połowy wysokości mięsa, w polowie duszenia
trzeba je wtedy odwrócić.
Jedno i drugie pod przykryciem, ale takim, żeby para mogła sobie swobodnie
"odpływać".
--
KingAM
[muchoza bakterioza]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |