Data: 2004-01-25 18:07:14
Temat: ilosci BTW a gotowanie
Od: "starsza" <s...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam:)
Przeglądając rózne tabele zawartości
BTW w róznych produktach i niekiedy
w potrawach, nie moge uchwycic zaleznosci:(
Czy surowa marchewka ma inne IG niz
gotowana, bo zmienia sie postac węgli podczas
gotowania? Czy też, co wydaje sie bezsensowne,
zwiększa sie ilość węgli? I dlaczego tylko marchewka?!
Brokuły, kalafior, fasolka szparagowa mają inaczej?
No i ogólnie może ktoś wie jak przeliczać
BTW 'surowców' podawane w tabelach na
gotowane, smażone, pieczone? Czy np. 100 g
pieczonej karkówki ma tyle BTW co surowa?
Pieczona pływa skubana w tłuszczu,
którego nie wylizuję...
starsza, chtura na razie w gotowanym dodaje
wszystkie BTW 'surowców' do kupy,
ale to chyba mało precyzyjne
|