Data: 2004-09-13 17:46:38
Temat: jabłka z kruszonką :)
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Niedawno dostalam od kolezanki przepis na w/w smakolyk, a poniewaz jestem
wielbicielka jablek z duza iloscia cynamonu, to dzisiaj postanowilam
wyprobowac.
Wyszlo wspaniale, szczegolnie dobre bylo na cieplo (a prawde mowiac na
goraco, bo zaczelam jesc od razu po wyjeciu z pieca), wiec wklejam przepis.
Moze ktos sie skusi.
3 duże jabłka, najlepiej antonówki lub inne, ktore sie rozpadna
cukier + cynamon (do przesypania ulozonych na blasze jablek)
1 jajko
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
10 dkg Kasi
Jabłka pokroić w talarki i ułożyć na blasze.
Posypać cukrem i cynamonem.
Wymieszac jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Posypać jabłka.
Margarynę rozpuścić i polać jabłka.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Pozdrawiam i zycze smacznego.
Basiek, co na diecie ale i tak sie nie oparl zapachowi jablek z cynamonem :)
|