Data: 2002-05-16 13:30:23
Temat: jajka na twardo z tunczykiem (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Porcja dla 4 osob
4 jajka ugotowane na twardo, 8 filetow anchois
Majonez tunczykowy : 75g tunczyka w puszce, 2 dl majonezu,
kilka kropel soku z cytryny, bialy pieprz, 1-2 lyzki tlustej smietany
Zdobienie: korniczonami i natka pietruszki
Odsaczyc tunczyka i zmieszac go z majonezem. Dodac sok z
cytryny i pieprz. Dodac tyle smietany aby uzyskac efekt sosu. Jajka
podzielic na pol. Poukladac na polmisku, zoltym do dolu i polac,
zalac sosem. Anchois - podzielic filet na dwa (na dluuugie dwa
znaczy wzdluz) i poukladac, pozwijane na
jajakch......Przyozdobic talerz korniszonami i przed podaniem posypac natka
pietruszki
AgataW.
|