Data: 2008-03-19 19:59:07
Temat: jak najbardziej
Od: akata <m...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 19 Mar 2008 11:49:25 +0100, medea napisał(a):
> Kupiłam suszone pomidory. Są tak mocno zasuszone jak rodzynki, takie
> małe, i nawet smakują podobnie. Jak myślicie, czy mogłabym nimi jakoś
> naszpikować/ nadziać filet z indyka? Może jeszcze coś do tego dodać,
> żeby wyszedł ciekawy farsz. Zupełnie nie wiem, do czego takie pomidory
> mogłyby się nadać. Kupiłam, bo mi się spodobały ;-).
Zalej je na 20 minut gorącą wodą, zmiękną, a "wywar", czyli to, co
pozostało możesz użyć do podlania mięsa.
Dodałabym trochę zieleniny: bazylia, tymianek, oregano posiekane plus
ser feta. Jeżeli zamierzasz nadziewać, pokrój fetę w małą kostkę,
wymieszaj z ziołami/zielem i pomidorami, nadziewaj i zapiecz.
Podlej wodą z pomidorów i czekaj.
Wyśmienite.
--
APZ otpowiedzią na prawdę.
APZ alternatywą dla zubożenia znaczenia znaków diakrytycznych. ! Ö !
Your barrel is your castle.
|