« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-31 15:20:39
Temat: jakie mięso - na szybko ;-)Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-31 15:24:53
Temat: Odp: jakie mięso - na szybko ;-)> Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
> Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść
>
Tu mi przychodzi na mysl tylko kotlet schabowy.Nic szybciej nie zrobisz.
Pozdrawiam i zycze smacznego
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 15:33:20
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)
Użytkownik "zdzisław" <...@...co> napisał w wiadomości
news:3E885CC7.4010509@x.co...
> Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
> Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść
>
oprocz doradzanego kotleta schabowego mozesz zrobic podobnie rozklepana
piers z kuraka w panierce - bardzo smaczne :) Nawet na chleb jako syta
kanapka
Piersi z drobiu nie wymagaja dlugiej obrobki cieplnej, podsmazane kawalki
skropione sosem sojowym, wymieszane z mrozonka chinska i sosem z torebki
zawsze moga byc szybkim awaryjnym obiadem :)
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 15:44:48
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)> Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
> Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść.
Polędwiczka wieprzowa. Nawet nie trzeba panierować.
O.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 16:41:44
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)
"zdzisław" <...@...co> schrieb im Newsbeitrag news:3E885CC7.4010509@x.co...
> Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
> Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść
poledwice, czy to wieprzowa,czy wolowa oraz watrobke
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 07:50:53
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)
zdzisław:
> Jakie mięso szybko się usmaży i nie będzie twarde ?
> Tak żeby po pracy wrzucić na patelnie - 5 min i jeść
stek wołowy z polędwicy też. O ile wół nie był zasłużonym bykiem
rewolucji październikowej, który w ramach czystki stalinowskiej nie
stracił bykości.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-01 11:06:53
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)Filet z kurczaka drobno pokroić, cebulkę posiekać, czosnek przez praskę.
Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, wrzucić czosnek, po chwili
kurczaka, dodac curry, sól lub sos sojowy, odrobina pieprzu. I wcinać.
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-02 08:23:12
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)
ostry wrote:
> Filet z kurczaka drobno pokroić, cebulkę posiekać, czosnek przez praskę.
> Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, wrzucić czosnek, po chwili
> kurczaka, dodac curry, sól lub sos sojowy, odrobina pieprzu. I wcinać.
>
aaaaa gdzies wyczytalam, ze jak czosnek ma byc smazony, to raczej
nalezy do pokroic niz wyciskac.
bylo to jakos rozsadnie uzasadnione, ale nie pamietam jak (cos z sokiem...)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukalam krajobrazow przedboskich.
stad moja slabosc do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-02 08:30:37
Temat: Re: jakie mięso - na szybko ;-)> aaaaa gdzies wyczytalam, ze jak czosnek ma byc smazony, to raczej
> nalezy do pokroic niz wyciskac.
> bylo to jakos rozsadnie uzasadnione, ale nie pamietam jak (cos z
sokiem...)
A ja się nie przejmuję , bo też bardzo różnie czytałem o smażeniu czosnku.
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |