Data: 2003-08-18 06:21:15
Temat: kapusta do faszerowanej - golabkow
Od: Ulka <u...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kiedys na prk Magdalena B. podawala sposob na kapuste do
faszerowanej(golobkow jak kto woli). Trzeba wsadzic kapuste do
mikrofakowki. Wtedy probowalam, ale kapusty byly za wielkie, potem
zapomnialam. I wreszcie wczoraj robiac kapuste przypomnialam sobie o tym
sposobie. Byla troche za duza, wiec obcielam przy glabie i do
mikrofalowki. Mowie wam rewelacja. Liscie odchodza bez problemu, nawet
te mocno pozawijane i zczepione z nastepnym. Obralam ja do konca, juz ze
zwyklej sadysfakcji, ze mozna. Wszystkie sa tak samo miekie, nie tak jak
przy obgotowaniu, ze pierwsze rozgotowane, potem kilka dobrych, a potem
surowe. Trzeba potrzymac w mikrofalowce, obrac z lisci ktore latwo
odchodza, jesli dojdzie sie do twardych, to znowu do kuchenki a przez
ten czas mozna zawinac te odzyskane. Polecam lubiacym faszerowna -
golabki.
|