« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-31 16:21:48
Temat: królikWitam.
Czasem szukam na tej grupie inspiracji, sam nigdy nie pochwaliłem się żadnym
przepisem, bo jeszcze nic takiego nie zrobilem co by się na tej grupie nie pojawilo
(-: ale jak tylko...
Obecnie mam problem - dostalem krolika - mrozonego.
No i nie wiem co z nim zrobic - jedyne co bym teraz z nim potrafil to "krolik w
smietanie"
ale za kazdym razem jak jadlem krolika to bul on w smietanie, pora zjesc go inaczej.
Widzialem pare przepisow w necie, ale tak na prawde najczesciej jak biore przepis ze
stron to okazuje sie nie najlepszy, dlatego zalezy mi na takim przepisie ktory ktos
kiedys zrealizowal (a najlepiej wiecej niz jedna osoba) Stad pytanie do Was:
Co zrobic z krolikiem?
Z gory dziekuje za przepisy/linki
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-31 17:15:28
Temat: Re: królik
Qba wrote:
> Co zrobic z krolikiem?
>
> Z gory dziekuje za przepisy/linki
jakis czas temu robilem krolika w piwie wg. maklowicza i wyszedl bardzo
smaczny (ale przygotowanie jest dosc czasochlonne)
ja robilem ze zwyklym piwem, ale jak dobrze poszulkasz to piwo traperow
rowniez jest do dostania w polsce
http://tinyurl.com/6rqyp
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 17:54:27
Temat: Re: królikwiku <s...@r...pl> napisał(a):
> jak dobrze poszulkasz to piwo traperow
Tych słynnych belgijskich tropicieli śladów?
Sorry, NMSP.
Zeby nie było off topic, to ja robiłam ze dwa razy z takiego przepisu:
http://k90.kuchniaonline.pl/index.php?id=1687&nr42=9
1
Dobre było.
Jak nie ma byc wyrafinowanie, a tylko jadalnie, to można po prostu udusić.
Sól, pieprz, obsmażyć po kawałku i dusić z listkiem bobkowym i zielem
angielskim. Czosnek tez nieźle pasuje.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 18:07:45
Temat: Re: królikCo zrobic z krolikiem?
służę przepisem na risotto z królikiem ( w wordzie), napisz na priva to
podeślę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 18:12:06
Temat: Re: królik
Halina Eisner wrote:
> wiku <s...@r...pl> napisał(a):
>
>
>
>
>> jak dobrze poszulkasz to piwo traperow
>
> Tych słynnych belgijskich tropicieli śladów?
trapistow mialo byc czyli wazone przez cystersow
nie wiem skad ci traperzy sie mi wzieli :)))
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 18:40:07
Temat: Re: królik
Użytkownik "Qba" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ctllv5$gaf$1@inews.gazeta.pl...
Co zrobic z krolikiem?
Udusic z marchewką i czerwonym winem - będzie po burgundzku:) mniam:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 19:40:25
Temat: Re: królikwiku <s...@r...pl> writes:
> trapistow mialo byc czyli wazone przez cystersow
Ważone na wadze?
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 21:12:05
Temat: Re: królik> Co zrobic z krolikiem?
To ja proponuje na sposob francuski :)
Podsmaz go w kawalkach na patelni, oczywiscie z posiekanym czosnkiem
(zabek wystarczy). Jak sie zrumieni, obsyp maka, dolej po szklance wody i
bialego wytrawnego. Dorzuc 3-4 pomidory, bez skorek i w kawalkach
oczywiscie, sloiczek oliwek (najlepiej czarnych) i wiecej czosnku :)
Calosc posypujemy obficie bazylia i niech sobie pobulgocze na malym ogniu
gdzies z dobra godzine.
Ja tak na codzien robie kurczaka, ale krolik tez jest pycha - probowalem!
Bon apetit :)
pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-31 21:15:58
Temat: Re: królikMichal Jankowski wrote:
> Ważone na wadze?
>
tak, do jednej szali wagi przyczepiasz piwo, ktore warzysz, a do drugiej
(przy)czepiasz literowki
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-01 02:29:32
Temat: Re: królikwiku wrote:
> Michal Jankowski wrote:
>
>> Ważone na wadze?
>>
> tak, do jednej szali wagi przyczepiasz piwo, ktore warzysz, a do
> drugiej (przy)czepiasz literowki
===
Sporo tych "literówek", jak na dwa króciutkie posty. ;-)
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |