| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-12 06:11:14
Temat: Re: kulinarne foux pas !
Witam
Ja kiedys z lenistwa kupilam sobie pierogi mrozone z serem Przekonana ze sa
to oczywiscie ruskie (inna wersja jakos nie wpadla mi do glowy) zjadlam
sobie z maselkiem, cebulka i maggi. Szkoda ze byly z dodatkiem wanilli.
pozdrawiam
misiorek :o)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-12 06:49:45
Temat: Re: kulinarne foux pas !> Witam
>
> Ja kiedys z lenistwa kupilam sobie pierogi mrozone z serem Przekonana ze
sa
> to oczywiscie ruskie (inna wersja jakos nie wpadla mi do glowy) zjadlam
> sobie z maselkiem, cebulka i maggi. Szkoda ze byly z dodatkiem wanilli.
>
> pozdrawiam
> misiorek :o)
Witam
Ja tez to zrobilem, tyle ze po obfitym polaniu mselkiem i maggi (lubie duzo
maggi) okazalo sie ze po pierwszym "ruchu widelcem" z pierogow wyciekl sok
jagodowy. Tez bylem lekko zdziwiony ;)
Pozdrawiam JACooL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 07:22:23
Temat: Re: kulinarne foux pas !
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:aloin9$fjr$05$1@news.t-online.com...
>
> Moja mama dala do jablecznika zamiast cynamonu papryke, podczas jedzenia
> nikt sie nie zorientowal>, ale po kazdym przelknieciu czulo sie dziwne
> pieczenie.Pomylka zaszla z powodu podobnych opakowan a mama nie zalozyla
> okularow.
> Pozdrowienia
> Ilona
>
>
ja ostatnio capnelam sloiczek z cynamonem zamiast z papryka ostra i sypnelam
do farszu do pierogow, zrflektowalam sie, jak mi zapachnialo :) Troszke
zebralam, reszte wymieszalam, dodalam imbiru i taki tam, a mezowi sie
zarzekalam, ze polowa pierogow jest orientalna, hehehe. Smakowalo mu :)))
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 10:38:05
Temat: Re: kulinarne foux pas !Mój ojciec doprawiajac flaczki, uzyl cynamonu zamiast papryki. hi hi
basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 10:40:19
Temat: Re: kulinarne foux pas !(...)
> Kto mnie przebije ha ?
>
> Pozdrawiam :)
>
> Adam Renton
>
Witam,
kilka lat temu po upieczeniu pierwszego w zyciu ciasta z truskawkami zamiast
posypac cukrem pudrem posypalam ... maka ziemniaczana... Konsystencja
podobna, a niestety pomylka powstala w podobny sposob - te same pudelka...
;)))
Ciasto raczej juz nie nadawalo sie do czestowania gosci :) ale sama (po
strzepaniu maki) zjadlam... :)))
Pozdr.
Berta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 10:56:27
Temat: Re: kulinarne foux pas !Moja mama podobnie: karpatkę na Bardzo Ważną Imprezę posypała kwaskiem
cytrynowym. Zebraliśmy to odkurzaczem :-))))
Pozdrawiam,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 11:22:32
Temat: Re: kulinarne foux pas !Oprócz tego co wcześniej pisałam z mąką ziemniaczaną była babka piaskowa.
Ale łatwo udało się ją zdmuchnąć.
Pozdr. Gośka (Lublin)
>
> Witam,
> kilka lat temu po upieczeniu pierwszego w zyciu ciasta z truskawkami
zamiast
> posypac cukrem pudrem posypalam ... maka ziemniaczana... Konsystencja
> podobna, a niestety pomylka powstala w podobny sposob - te same pudelka...
> ;)))
>
> Ciasto raczej juz nie nadawalo sie do czestowania gosci :) ale sama (po
> strzepaniu maki) zjadlam... :)))
>
> Pozdr.
> Berta
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 13:27:49
Temat: Re: kulinarne foux pas !Moja żona wsławiła sie w rodzinie upieczeniem szarlotki bez jabłek
(zapomniała dodać), natomiast jej babcia pozbawiona węchu (więc również
większości smaku) dodała do zupy zamiast wody litr czystego spirytusu, który
czekał na produkcję kitu pszczelego.
Pozdrawiam
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 13:44:30
Temat: Re: kulinarne foux pas !On Thu, 12 Sep 2002 08:49:45 +0200, "JACooL" <j...@m...pl>
wrote:
>> Witam
>>
>> Ja kiedys z lenistwa kupilam sobie pierogi mrozone z serem Przekonana ze
>sa
>> to oczywiscie ruskie (inna wersja jakos nie wpadla mi do glowy) zjadlam
>> sobie z maselkiem, cebulka i maggi. Szkoda ze byly z dodatkiem wanilli.
>>
>> pozdrawiam
>> misiorek :o)
>
>Witam
>Ja tez to zrobilem, tyle ze po obfitym polaniu mselkiem i maggi (lubie duzo
>maggi) okazalo sie ze po pierwszym "ruchu widelcem" z pierogow wyciekl sok
>jagodowy. Tez bylem lekko zdziwiony ;)
>
>Pozdrawiam JACooL
>
i co? zmyles maggi??
Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 13:46:29
Temat: Re: kulinarne foux pas !On Thu, 12 Sep 2002 15:27:49 +0200, "Dry" <d...@p...fm>
wrote:
>Moja żona wsławiła sie w rodzinie upieczeniem szarlotki bez jabłek
>(zapomniała dodać), natomiast jej babcia pozbawiona węchu (więc również
>większości smaku) dodała do zupy zamiast wody litr czystego spirytusu, który
>czekał na produkcję kitu pszczelego.
>
>Pozdrawiam
>
>Robert
>
ja uczylam pokazujac, uczylam moje dziecko jak robic
chleb...drozdze znalazlysmy przycupniete za torba maki...jak
zmywalysmy balagan...
Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |