Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś z piekarnika

Grupy

Szukaj w grupach

 

łosoś z piekarnika

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-25 13:45:13

Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> szukaj wiadomości tego autora


...
: "narobilas mi smaku...",
================================================
=> narobilas mi smaka - to moje i nie jest to po polskiemu specjalnie
napisane ;)
buzka

**** a n e c z k a ****


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-25 14:02:02

Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: marszull <m...@o...spam.pl> szukaj wiadomości tego autora

wojus wrote:

> heja
>
> mam 2 plastry łososia (te w literkę u lub V - jak kto woli)
> chcę je zrobić - ale w piekarniku
> na razie przerwa ze smażonymi rybami
>
> czym je doprawić?
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
> byłabym wdzeczna
> heja
>
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
A ja proponuje wersje bardzo prosta
przygotowac sosik/zaparawe/marynate? (ale do smarowania - nie wiem jak
to nazwac)
z oliwy z oliwek,soku ze swiezej cytryny,swiezo zmielonego pieprzu i
odrobiny soli)
nasmarowac tym lososia z obydwu stron (solidnie nie zalowac)
wstawic do rozgrzanego piekarnika (nie wiem na jaka temperature bo
niemialem w starym piekarniku termometra :-))a w nowym jeszcze lososia
nie pieklem ale dosyc silnie rozgrzany )
i piec ok 15 min/20 min
podac kazde dzwonko z kawalkiem cytrynki (do wyciskania)
yyyymmmm pychotka
(wlasnie zaczelo mi burczec w brzuszku i chyba zjem jakas kanapeczke
bo niestety jestem w pracy



--
pozdrawiam

marszull

odpowiadajac usun spam z adresu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-26 09:18:14

Temat: Re: łosoś z piekarnika
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"wojus" <w...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c1f5bt$qo2$1@atlantis.news.tpi.pl...
> heja
>
> mam 2 plastry łososia (te w literkę u lub V - jak kto woli)
> chcę je zrobić - ale w piekarniku
> na razie przerwa ze smażonymi rybami
>
> czym je doprawić?
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
> byłabym wdzeczna
> heja
>
Ja zrobilam wczoraj takiego:
2 filety z lososia, brokuly, marchew, selet, kilka ziemniakow i pieczarek.
Ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i pokroic na cwiartki. Marchew
pokroic w plasterki (ok.o.5 cm grube), brokuly podzielic na rozyczki, seler
podobnie jak marchew, pieczarki na pol. Marchew+brokuly+seler wrzucic do
gotujacej wody na ok. 2 min. i po osaczeniu zahartowac zimna woda. Losocia
umyc, obsuszyc, posolic i popieprzyc pokropic sokiem z cytryny i roztopionym
maslem. 1 lyzke masla roztopic na patelni wrzucic wszystkie warzywa i
podsmazyc oraz doprawic sola i pieprzem. Blache natrzec odrobina oleju,
polozyc lososie i warzywa dookola. Wstawic do nagrzanego na 225 stopni
piekarnika i piec 15-20 minut. Podawac z dippem: 2 lyzki majonezu, 1
lyzeczka musztardy i miodu.
W orginalnym przepise byla pietruszka zamiast selera, blachy nie smarowali
olejem i pieczarek nie smazyli z pozostalymi warzywami.

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nie moglem sie powstrzymac
Re: Chili con carne zrobiłam
Re: Chili con carne zrobiłam
Re: Chili con carne zrobiłam
lekarstwa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »