Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: marszull <m...@o...spam.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: łosoś z piekarnika
Date: Wed, 25 Feb 2004 15:02:02 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 45
Sender: m...@o...pl@mama.imid.med.pl
Message-ID: <c1i9kb$9ac$1@news.onet.pl>
References: <c1f5bt$qo2$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: m...@o...spam.pl
NNTP-Posting-Host: mama.imid.med.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1077717451 9548 212.160.130.35 (25 Feb 2004 13:57:31 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Feb 2004 13:57:31 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1 (ax)
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <c1f5bt$qo2$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:192878
Ukryj nagłówki
wojus wrote:
> heja
>
> mam 2 plastry łososia (te w literkę u lub V - jak kto woli)
> chcę je zrobić - ale w piekarniku
> na razie przerwa ze smażonymi rybami
>
> czym je doprawić?
> czy wystarczy zawinąć w folię aluminiową?
> jak długo piec? do ilu rozgrzać piekarnik?
> byłabym wdzeczna
> heja
>
>
> --
> ----------------------------------------------------
-----------
> Paulina i Ola 18.06.2003
> http://sus.univ.szczecin.pl/~wojus
>
>
A ja proponuje wersje bardzo prosta
przygotowac sosik/zaparawe/marynate? (ale do smarowania - nie wiem jak
to nazwac)
z oliwy z oliwek,soku ze swiezej cytryny,swiezo zmielonego pieprzu i
odrobiny soli)
nasmarowac tym lososia z obydwu stron (solidnie nie zalowac)
wstawic do rozgrzanego piekarnika (nie wiem na jaka temperature bo
niemialem w starym piekarniku termometra :-))a w nowym jeszcze lososia
nie pieklem ale dosyc silnie rozgrzany )
i piec ok 15 min/20 min
podac kazde dzwonko z kawalkiem cytrynki (do wyciskania)
yyyymmmm pychotka
(wlasnie zaczelo mi burczec w brzuszku i chyba zjem jakas kanapeczke
bo niestety jestem w pracy
--
pozdrawiam
marszull
odpowiadajac usun spam z adresu
|