« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-20 21:35:52
Temat: makowceczy koniecznie trzeba mak mielić trzy razy zeby wszystko sie udało?
--
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Bądź TRENDY www.superkoszulki.pl
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-20 21:42:26
Temat: Re: makowce
Użytkownik 12345 <k...@m...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:cb4vtl$3q9$...@n...news.tpi.pl...
> czy koniecznie trzeba mak mielić trzy razy zeby wszystko sie udało?
nie kombinuj...leniuchu...taka tradycja ;)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-20 22:00:10
Temat: Re: makowceAgata wrote:
> Użytkownik 12345 <k...@m...com> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:cb4vtl$3q9$...@n...news.tpi.pl...
>> czy koniecznie trzeba mak mielić trzy razy zeby wszystko sie udało?
>
> nie kombinuj...leniuchu...taka tradycja ;)
>
> agataw
===
Chyba nie tylko tradycja. Masa musi być gładka. To nie czipsy, aby chrupało
między zębami.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-20 22:11:13
Temat: Re: makowce12345 wrote:
> czy koniecznie trzeba mak mielić trzy razy zeby wszystko sie udało?
Jeżeli masz maszynkę z sitkiem do maku, to wystarczy raz. Mak musi być
zmielony na tyle, żeby zbielał - czyli żeby ziarna zostały połamane.
Inaczej możesz sobie zafundować interesujące doznania trawienne
(przepraszam wrażliwych), a poza tym tracisz na smaku - ziarenka maku są
zbyt małe, żeby je rozgryźć, a cały smak tkwi w środku...
Aha, trzeba mak przedtem sparzyć i namoczyć.
Nessie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-20 22:26:56
Temat: Re: makowce> czy koniecznie trzeba mak mielić trzy razy zeby wszystko sie udało?
Nie....wystarczy kupić mielony w puszce :)
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |