Data: 2006-08-23 06:48:47
Temat: masa marcepanowa raz jeszcze...
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kilka dni temu miałąm przyjemność jeść roladę marcepanową (jak na mój gust -
pseudomarcepanową) z wiśniami. Doszłam do wniosku, że jest to całkiem fajne
połączenie i chciałabym wypróbować kombinację tych smaków w domu.
Mam kruche ciasto i wymyśliłam, ze może zrobię kruche babeczki, włożę do
nich kilka wiśni i na to masa marcepanowa.
Ale taka masa, którą kupiłam (zresztą chwaliłam się jakiś czas temu :-) )
jest zbyt twarda.
Czy Waszym zdaniem wyszłoby z tego coś dobrego, gdybym spróbowała rozmieszać
ją z ubitym białkiem?
Co jeszcze można do takiej masy dodać, żeby nadzienie do babeczek było
lepsze?
Dzięki i pozdrawiamy
Barbara i Maleńka, tym razem z ochotą na marcepan z wiśniami :-)
|