| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-25 20:39:17
Temat: mięso na soli...?od dawna przyrządzam kuraczaka na soli
(dla nie zorientowanych - kilo soli wysypać na blachę, kurczaka lekko
przyprawić i położyć na tej rozsypanej soli - piec około godziny...rezultat
rewelacyjny! sól "wyciąga" większość tłuszczu...)
pytanie moje dotyczy tego, czy ktoś próbował tej sztuczki z innym mięsem?
szkoda by mi było zmarnować np. kilo schabu...
pozdrawiam
pepe
--
PEPE
http://pepe.krakow.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-25 20:54:26
Temat: Re: mięso na soli...?Le dimanche 25 avril 2004 ? 22:39:17, PEPE a écrit :
> od dawna przyrz?dzam kuraczaka na soli
> (dla nie zorientowanych - kilo soli wysypaae na blach?, kurczaka lekko
> przyprawiae i po?o?yae na tej rozsypanej soli - piec oko?o godziny...rezultat
> rewelacyjny! sól "wyci?ga" wi?kszo?ae t?uszczu...)
> pytanie moje dotyczy tego, czy kto? próbowa? tej sztuczki z innym mi?sem?
> szkoda by mi by?o zmarnowaae np. kilo schabu...
Ja robie kurczaka na soli tylko z najtlustszych i najwodnistszych
brojlerow, i jest to przpis magiczny. Niestety nigdy mi nie wyszedl
ten przepis z lepszych (wiejskich) kurczakow.
Wniosek dla mnie taki, ze nie ma co sie nad schabem znecac...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-25 21:11:18
Temat: Re: mięso na soli...?hmmm...wynika z tego, ze jednak musze chyba zaryzykowac z tym schabem :))
pozdrowienia!
pepe
--
PEPE
http://pepe.krakow.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-25 21:11:54
Temat: Re: mięso na soli...?Użytkownik PEPE napisał:
> hmmm...wynika z tego, ze jednak musze chyba zaryzykowac z tym schabem :))
> pozdrowienia!
> pepe
>
> --
> PEPE
> http://pepe.krakow.pl
>
>
Nie warto. Schab jest suchy, wyjda ci trociny.
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-25 21:24:26
Temat: Re: mięso na soli...?Le dimanche 25 avril 2004 ŕ 23:11:54, Docktor a écrit :
> Użytkownik PEPE napisał:
>> hmmm...wynika z tego, ze jednak musze chyba zaryzykowac z tym schabem :))
> Nie warto. Schab jest suchy, wyjda ci trociny.
On pewnie ma schab z brojlera...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 02:01:54
Temat: Re: mięso na soli...?
> od dawna przyrządzam kuraczaka na soli
> (dla nie zorientowanych - kilo soli wysypać na blachę, kurczaka lekko
> przyprawić i położyć na tej rozsypanej soli - piec około
godziny...rezultat
> rewelacyjny! sól "wyciąga" większość tłuszczu...)
> pytanie moje dotyczy tego, czy ktoś próbował tej sztuczki z innym mięsem?
> szkoda by mi było zmarnować np. kilo schabu...
> pozdrawiam
Na soli to raczej dosc ciezko, bo sol przykleja sie, zostaje z miesem i jest
sporo babrania. Ale ja np. czasem probuje na papierze zaroodpornym. Bardzo
dobre wychodza filety z piersi kurczaka. Schab juz tak sobie (chociaz mnie
smakuje), jest bardzo suchy, jak podeszwa. Dobre jeszcze wychodza
poledwiczki wieprzowe. Co do wolowiny to nie wiem, bo od kilku lat nie jem
(BSE :().
--
T.N.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-26 06:37:08
Temat: Re: mięso na soli...?
"PEPE" <p...@p...fm> schrieb im Newsbeitrag
news:c6h7kt$p20$1@skipper.rmf.pl...
> od dawna przyrządzam kuraczaka na soli
> (dla nie zorientowanych - kilo soli wysypać na blachę, kurczaka lekko
> przyprawić i położyć na tej rozsypanej soli - piec około
godziny...rezultat
> rewelacyjny! sól "wyciąga" większość tłuszczu...)
> pytanie moje dotyczy tego, czy ktoś próbował tej sztuczki z innym mięsem?
> szkoda by mi było zmarnować np. kilo schabu...
> pozdrawiam
> pepe
>
> --
> PEPE
> http://pepe.krakow.pl
Mozna to samo zrobic z lopatka,skorke ponacinac w kratke i wyjdzie super
chrupiaca
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |