Data: 2008-04-19 17:25:12
Temat: najlepszy spód do pizzy
Od: TikiStasiu <t...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
100 gramów mąki
5 gramów drożdży
woda
z jednej setki placek bardzo cienki
100 gramów to jedna pizza
1kg = 10 x 100 gramół
i 50 gramów drożdży
wychodzi z tego 10 pic na mega
mega pizzową imprezę
robimy tak
mieszamy gorącą wodę
z drożdżami
na 100 gramów mąki
czubatą łyżeczkę cukru pudru
zostawiamy żeby zaczyn trochę się zrobił
woda ma być mocno ciepła
potem wyrabiamy ciasto
dzielimy na porcje
blachę smarujemy tłuszczem
wałkujemy setkę bardzo cienko
i rozkładamy na blasze
natłuszczonej
smarujemy sosem pomidorowym
nie jakimś obleśnym keczupem
nakładamy własną pastę cebulowo-pieczarkową
nakładamy ser
nakładamy co chcemy
pieczemy 10 minut w 180 do 200 stopniach
aha polewamy oliwą zanim wsadzimy do piekarnika
po wyciągnięciu jeszcze możemy więcej
polać to oliwą
good luck
ps. to jest przepis na cieniutkie pizze
bardzo fajne
kumpel raz upiekł takiego knedela mega grubego
że ja pitol - ale jak z jednej blachy chcesz
wykarmić pułk to trzeba piec mega grube ciacho
a jak chcesz się bawić i bawić i bawić
i kszątać i kszątać i kszątać - na imprezie np.
no rób dużo ciękich pic
takich właśnie jak opisałem
hej
|