Data: 2003-03-20 13:16:59
Temat: ocet balsamiczny
Od: ewac <e...@p...pulawy.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Prosze pomózcie w rozwiklaniu zagadki.
Niecaly rok temu zakupilam ocet balsamiczny ( był jako dodatek do oliwki
z winogron).Kilkakrotnie go używalam. Teraz juz z 2 miesiace stal sobie
na pólce i czakal na potrawe . Gdy go chciałam uzyc okazalo się że na
jego powierzchni utworzyła się taki jakby kożuszek ale nie biały tylko w
kolorze octu, czyli ciemnobordowym.
Wstrżąsnełam i się zamieszało i udalo mi się wylać trochę do miseczki.
Zaczęłam zatem szukac terminu ważności. Ocet jest oryginalny włoski ale
niestety daty ważności na butelce nie dojrzałam.Proszę poradźcie czy
moge go jeszcze używać i ile taki ocet może być dobry do użytku. Ma dośc
kwaśny smak.
z pozdrówkami
|