Data: 2003-09-14 15:35:49
Temat: omlet wstrzasany
Od: drzewko <d...@b...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
hej!
Ze dwie godzinki temu ogladalm na RealTV program pt. Szkola Gotowania czy
jakos w tym stylu.
Pani prezentowala przygotowanie omleta - jajka roztrzepuje sie z lyzeczka
wody, dodaje ziola, starty ser, wylewa sie na rozgrzane maslo i... wstrzasa
sie patelnia, tak aby masa byla caly czas w ruchu...Nastepnie zwija sie i
zsuwa z patelni na srodek talerza.
Hmmm... To ja chyba calkiem po amatorsku robilam omlet... Nie dosc, ze
dodawalam do niego troche maki, to (zgodnie ze wskazowkami z ksiazek)
unosilam brzegi i przechylalam patelnie tak, zeby masa splynela pod omlet i
sie scinala...
A wy wstrzasacie?
Z pozdrowieniami
drzewko (wstrzasniete)
--
Using M2, Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
|